INDAŠNJA IŽA

INDAŠNJA IŽA

OPIS NASTANITVE

OPIS INDAŠNJE IŽE

Izvor imena:    

indašnji – nekdanji   

inda – nekoč     

Tradicionalna cimprana prekmurska hiša je obnovljena z naravnimi materiali, ki so jih naši predniki uporabljali nekoč. Dodali smo ji talno ogrevanje in lončeno peč, ki skupaj poleg izjemno naravne mikroklime v notranjosti, predstavljata dodatno udobje in kvaliteto bivanja.

Hiša je pomemben spomenik stare ljudske arhitekture. Ima tudi tako kot nekoč, pred 100 leti, streho iz trstike. Hiša je primerna za 6 ljudi, saj sta na podstrešju še dve ležišči –  zakonska postelja. Na podstrešje se povzpnete po leseni lestvi. V lončeni peči lahko preizkusite vaše sposobnosti kurjenja na drva in potem uživate v pogledu na ogenj ter občutite prijetno toploto, ki jo izžareva. Hiša ima popolno opremljeno kuhinjo, unikatno kopalnico s tušem, dnevno sobo z dvema enojnima ležiščema, v kateri je avtentično starinsko pohištvo, kot tudi spalnica z eno zakonsko posteljo.

 

Ob hiši je pokrita terasa s stoloma in dvema klopcama, v neposredni bližini vas čakata tudi savna in jacuzzi. Za naše goste je na voljo tudi bazen, ki je na voljo v poletnih mesecih. Savna je narejena iz starega hrastovega vinskega soda in je bila po meri preurejena. Savna ima tudi raznobarvno osvetlitev, ki se nastavlja z daljincem. Jacuzzi pa vas pričakuje z vodno masažo ter osvetlitvijo, ki vas ob večerih, v neposredni bližini gozda, popelje v popolno sprostitev.

Indašnja hiša je res nekaj posebnega ter unikatnega. Sigurno vas ne bo razočarala.

Zmogljivost 6 oseb, 2x francoska postelja in 2x enoposteljni
Velikost  87m²
Kopalnica 1 kopalnica, tuš kabina, umivalnik
Nadstropja Pritličje, podstrešje
Dodatni prostori, oprema Krušna peč, terasa, pod pultni hladilnik,TV, ogrevanje, sušilec za lase, brisače, bazen, grelnik vode
Opremljenost kuhinje Kompletno opremljena kuhinja, pečica, hladilnik, steklokeramična plošča 
Dnevna soba Kuhinja / jedilnica, ločena kuhinja brez možnosti spanja, dnevna soba, dnevna soba z možnostjo spanja
Kategorija opreme Enostavna oprema, kvalitetna oprema, staromodna oprema, primerna za omenjeno hiško
Razgled Vrt / zelenje, pokrajina, gozd, gore, vas, podeželje, odprti pogled
Dostop do interneta Da
Hišni ljubljenčki Hišni ljubljenčki so dovoljeni
Dodatni prostori, oprema in storitve Brezplačno parkiranje v bližini nepremičnine, parkirišče za invalide, družini prijazno, soba s TV, pokrita terasa s pogledom na naravo, hladilnik, brezplačna uporaba žara, talno gretje, bazen
 Jacuzzi, savna in masaže ob doplačilu. 
Oskrba s hrano in pijačo Samooskrba. Možnost rezervacije domačega prekmurskega zajtrka
 Oddaljenost 195m nadmorska višina, 300km od morja, 25km od jezera, 1,5 h do Blatnega jezera, 30 km od reke, 75 km od smučišča, 1 km od trgovine, 3 km od centra mesta, 3 km od restavracije
 Jezik, ki ga govori lastnik Slovenščina, hrvaščina, nemščina, angleščina

Cena pri bivanju z manj kot štirimi osebami, se upošteva cena za 4 osebe.

Podjetje Evitel d.o.o. je na javnem razpisu kandidiralo za naložbo v novogradnjo Konopljine iže ter obnovo Indašnje hiše Z naložbo bodo razširili turistični kompleks ter povečali namestitvene kapacitete.
Naložbo vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani z lastno rezervacijsko platformo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.