KONOPLJINA IŽA

Iža Komiška je hiška, ki kar kliče po pozornosti.​

Kopija dokumenta _MG_8344 (2)

Opis konopljine iže

Konopljina iža je hiška, ki kliče po pozornosti zaradi arhitekturne zasnove, načina izgradnje iz konoplje in naravnih materialov ter edinstveni notranji razporeditvi. 

 

Je ena izmed  redkih hiš, pri kateri je glavno pri gradbenih materialih vlogo igral konopljin pezdir,  ki se je mešal skupaj z apnom, ki je naravni diretizator. Hiša zaradi sten iz konoplje odporna na požar, uravnava idealno vlažnost v prostoru skozi celo leto in ter omejuje elektromagnetno sevanje. Hiša je pokrita z trstiko, ki predstavlja material , ki se je v tem okolju uporabljal že v preteklosti. 

 

Konopljina iža ponuja predprostor, ki ima štiri barske stole in mizo. Ko pridete v hišo prvo zagledate stopnice, ki vodijo do postelje v zgornjem delu hiške. Popolnoma opremljeno kuhinjo, prekrasno – unikatno kopalnico z tušem in dnevno sobo z raztegljivim kavčem. Po stopnicah navzgor se pride do postelje, ki ponuja popolno udobje, saj je pogled skozi stekleno sprednjo steno, usmerjen naravnost v nebo. Ponoči se tako lahko gleda zvezde. 

 

Hiša ponuja tudi  uporabo bazena, jacuzzija ter  savne. Če si želite pobeg od vsakdana v nekaj posebnega, je to za Vas prava stvar. Je prihodnost turizma, ki je hkrati zelo atraktivno kot tudi okolju prijazno.

Galerija

Opis nastanitve

 

Zmogljivost4 osebe, 1 francoska postelja in en raztegljiv kavč
Velikost55m²
Kopalnica1 kopalnica, tuš kabina, umivalnik
NadstropjaPritličje, zgornji del hiške
Dodatni prostori, opremaTerasa, mini hladilnik, ogrevanje (vklučeno v ceno), brisače, bazen
Opremljenost kuhinjeKompletno opremljena kuhinja, , hladilnik, indukcijska plošča
Dnevna sobaKuhinja / jedilnica, ločena kuhinja brez možnosti spanja, dnevna soba, dnevna soba z možnostjo spanja
Kategorija opremeEnostavna oprema, kvalitetna oprema, moderna oprema,primerna za omenjeno hiško
RazgledVrt / zelenje, pokrajina, gozd, gore, vas, podeželje, odprti pogled
Dostop do internetaDa
Hišni ljubljenčkiHišni ljubljenčki so dovoljeni
Dodatni prostori in opremaBrezplačno parkiranje v bližini nepremičnine, parkirišče za invalide, objekt za nekadilce, prijazno istospolno usmerjenim, družini prijazno, sejna soba, ločeni prostori za nekadilce, terasa s pogledom na naravo, skupna terasa, hladilnik, brezplačna uporaba žara, klimatizirano, bazen, jacuzzi, savna
Oskrba s hrano in pijačoSamooskrba
Hišni ljubljenčkiHišni ljubljenčki dovoljeni
Oddaljenost195m nadmorska višina, 300km od morja, 25km od jezera, 1,5 h do Blatnega jezera, 30 km od reke, 75 km od smučišča, 1 km od trgovine, 3 km od centra mesta, 3 km od restavracije
Jezik, ki ga govori lastnikSlovenščina, hrvaščina, nemščina, angleščina