KULINARIKA

Kraljica prekmurska gibanica, pravi domači prekmurski bograč, mlečni kruh vrtanik, prekmurska šunka, bujta repa, dödöli,…To so naše prave, domače prekmurske jedi. Naša pokrajina se odlikuje po pristnih tradicionalnih kulinaričnih dobrotah, ki naši pokrajini dajejo znak prepoznavnosti in ohranjajo njeno identiteto.

Prepustite se ob razvajanju vaših brbončic z odlično lokalno kulinariko, pa naj bodo to pravi domači prekmurski pridelki in izdelki izpod rok naših pridnih lokalnih pridelovalcev ali pa odlične prekmurske jedi pripravljene s srcem in začinjene z ljubeznijo. Saj veste kot pravijo, ljubezen gre skozi želodec. Razlog več, zakaj dopust preživeti v naših čudovitih koncih

GOSTILNA ZELENI GAJ

Potešite žejo in lakoto v jedilnici ali na senčnati terasi prikupne vaške gostilne Zeleni gaj, z jedmi po receptih naših mam in babic, iz sestavin z okoliških kmetij.

GOSTILNA NA JASI

Domača hrana, prekmurske dobrote.

Ponujajo tradicionalno prekmursko hrano, posebnost je domača lokalna hrana (dödöli, prekmurska gibanica, bograč, postržjače, slivovi cmoki, …). Njihova terasa sprejme od 40 – 60 ljudi, je pa terasa odprta od marca do oktobra, če je lepo vreme. Velikokrat imajo živo glasbo za zaključene skupine (poroke, rojstni dnevi, …) na terasi ali na jasi pred gostilno. Njihova terasa je prepoznavna, da jo obdaja lepa narava, kjer lahko gostje v miru uživajo v kulinariki njihovih lokalnih dobrot. V bližini imamo tudi kotiček za otroke in veliko parkirišče.

RESTAVRACIJA KODILA

Tel: (02) 522 36 00

Šunkarna Kodila proizvaja in prodaja delikatese iz Pomurja. Njihova posebnost je Prekmurska šunka, ki zori pod slamnato streho.

PAJTA BARN

Pajta domuje v simpatično prenovljeni zgradbi, ki pametno združuje sodobnost in preteklost, stoji pa v krajih, kjer se čas kar malo ustavi.V Pajti so osnova lokalno pridelane sestavine, nekaj pridelkov jemljejo od sosedov, vina so madžarska, le nekaj malega je naše, Marofove kapljice.

 

pajta.hu

 

DEGUSTACIJE LOKALNIH VIN

KLET MAROF

Marof je zgodba o znanju, drznosti, potrpežljivosti in ljubezni. Zgodba o iskreni skrbi za vinograd, grozd, mošt, vino in nenazadnje tudi za pivca. Je preprosto zgodba o dobrem vinu. V osrčju Goričkega stoji vinska klet Marof, ki se ponaša s sodobnimi prostori za tradicionalno pridelavo vin. Vina večinoma zorijo v hrastovih sodih. Tu boste lahko preizkusili in degustirali vrhunska vina različnih sort in se prepričali o njihovi izvrstnosti.

marof.eu

VINA GJERKEŠ

V Krajinskem parku Goričko, na skrajnem severozahodu Goričkega, v vasi Fikšinci se nahaja vinogradniška domačija Gjerkeš. Domačijo so obnovili leta 1995 in pri tem ohranili vse značilnosti stanovanjske hiše iz leta 1925. Že pred tem pa so leta 1992 na najlepših legah okrog hiše zasadili vinograd v katerem uspevajo sorte laški rizling, renski rizling, chardonnay, rumeni muškat in sivi pinot. Usmerjeni so v stekleničenje vrhunskih buteljčnih vin, ki dosegajo odlične rezultate tako na lokalnih tekmovanjih v okviru društva vinogradnikov, kot tudi na mednarodnih tekmovanjih kot so Vino Slovenija Gornja Radgona, tekmovanje Trideželnega parka, Decanter London, AWC Vienna, Chardonnay du Monde in GAST Split.

 

 

LOKALNI PONUDNIKI DOMAČIH PRIDELKOV IN IZDELKOV

OKUS GORIČKEGA - MESARIJA VOGRINČIČ-HANŽEL

Na kmetiji Vogrinčič-Hanžel v Gerlincih se ukvarjajo s predelavo mesa in kulinariko, katero želijo v prihodnosti nadgrajevati in s tem poskrbeti, da bo kmetija privabljala še večje število domačih in tujih gostov. Pohvalijo se lahko z naborom več kot 30-ih kakovostnih domačih izdelkov, med njimi so značilne prekmurske specialitete, kot so zaseka, tünka, šunka, klobase, sušene mesnine in salame.

PRIDELAVA IN PREDELAVA MLEKA IN MLEČNIH IZDELKOV - GORAN ŠUKAR

Degustacija in prodaja

Degustacija domačih sirov, jogurtov ter ostalih mlečnih izdelkov s pridihom GORIČKEGA. Goran je mlad, nadebuden pridelovalec – kmetovalec, ki vas bo presenetil z edinstvenimi “HOME MADE” mlečnimi izdelki.

ZDENKO HARI-DOMAČA OLJARNA

DOMAČE BUČNO OLJE 

V oljarni stiskajo bučno seme na tradicionalni način v zeleno bučno olje oziroma kot rečemo prekmurci, v zeleno zlato.

CANA ROYAL WATER

Po dogovoru možen ogled polnilnice ter nakup najboljše vode v Sloveniji.

ČOKOLADNICA PASSERO

Pomurska podeželska čokoladnica slovi po pristnih domačih okusih, saj so čokoladi dodali pristen domač pridih. 

LUŠT. SLOVENSKI PARADAJZ.

Blagovna znamka LUŠT, je znamka pod katero v trgovinah najdete slovenski paradižnik, LUŠTno zgodbo pišejo že od leta 2012. Majhni, srednji, podolgovati, okrogli, rdeči, črni, rumeni … ne glede na to, kakšne oblike ali barve so, LUŠTno družino sestavljajo vsi raznovrstni paradižniki. Na Luštni domačiji lahko kupite poizkusite in kupite paradižnike. 

PREKMURSKI LOKALNI IZDELKI V GORIČKIH IŽAH

Pajdaš Logo

DOMAČE PREKMURSKO PIVO PAJDAŠ

Kaj bolj prija poleti kot pa odlično pivo?

Pajdaš je prekmursko svetlo in temno lager pivo, katerega osnovna sestavina je eden najkakovostnejših hmeljev na svetu, Styrian Gold. Gre za tradicionalno slovensko sorto, ki je znana po svoji hmeljni aromi ter prijetni in harmonični grenčici.

Pivo je narejeno po originalni recepturi in nadzorom najboljšega slovenskega mojstra za pivo ter zvarjeno izključno s slovenskimi sestavinami.

Pajdaša lahko kupite in si ga privoščite tudi pri nas. 

CENA: 2.50€

DOMAČI IZDELKI IN PRIDELKI, KI JIH LAHKO KUPITE PRI NAS

-lokalni domače pridelani siri 

-suhomesnati izdelki, 

-bio vino gemaj. 

-domače zeliščno in slivovo žganje 

-gin

-100% bučno olje

-ročno narejeni lončarski izdelki 

Naložbo vavčer za digitalni marketing – izdelavo spletne strani z lastno rezervacijsko platformo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.