KULINARIKA

Stari pregovor pravi "ljubezen gre skozi želodec".
Za vas smo izbrali nekaj kulinaričnih ponudnikov domače in lokalno pridelane hrane, ki vam jih svetujemo obiskati. Kako? Peš, z avtom ali pa s kolesom …
Poglejte si naše predloge kolesarskih poti.

Gostilna Zeleni gaj

Potešite žejo in lakoto v jedilnici ali na senčnati terasi prikupne vaške gostilne Zeleni gaj, z jedmi po receptih naših mam in babic, iz sestavin z okoliških kmetij.

Gostilna "K ROTUNDI"

Selo 30a, +386 (02) 544 10 35

Rotunda je prekmurska gostilna na Goričkem in na jedilnem listu je le to, za ”drugo pa vprašajte”. Nima specialitet, za katere bi kulinarični romarji prisegali, da so najboljše prav tam. Nima vedno novih idej, ki bi radovedne privabljale znova in znova. Nima zgodb, da bi pomembni razkazovali svoj vozni park. Ima pa zgodovino, že od 13. stoletja, in stalno kakovost, ki ne razočara. Je, torej, tipična lokalna gostilna, z nerjavečim šankom in gospodarico za njim, postaranim ambientom in svežimi prti na mizah, s senco pod lesom na vrtu, ki gleda mimovozeče avtomobile in soseda na traktorju, ter hrano, ki nakupuje na vrtu za hišo in v hlevih zgoraj v vasi, kuha pa vedno enako in dovolj dobro.

Okus Goričkega - Mesarija Vogrinčič-Hanžel

Gerilinci 55, +386 (0) 2 540 1234

Na kmetiji Vogrinčič-Hanžel v Gerlincih se ukvarjajo s predelavo mesa in kulinariko, katero želijo v prihodnosti nadgrajevati in s tem poskrbeti, da bo kmetija privabljala še večje število domačih in tujih gostov.

Pohvalijo se lahko z naborom več kot 30-ih kakovostnih domačih izdelkov, med njimi so značilne prekmurske specialitete, kot so zaseka, tünka, šunka, klobase, sušene mesnine in salame.
Kmetija se razprostira na približno 4 ha velikem ozemlju, v prečudovitem in neokrnjenem delu Goričkega. So del prečudovite pokrajine, s svojim delom pa se trudijo ohranjati pristnost narave.
Že sama blagovna znamka Okus Goričkega pove, da je vsa energija usmerjena v domačnost za čimer stoji celotna zgodba kmetije Vogrinčič – Hanžel.

peka kruha iz krušne peči

Prodaja domačih pekovskih izdelkov: Darinka Vidonja.

Če se vam zalošta prekmurski domači kruh in drugi pekovski izdelki iz KRUŠNE PEČI, se ustavite pri Darinki, kjer vas bo že vonj pritegnil k okušanju njenih domačih dobrot.

Prodaja domačih jajc - PoREDOŠ ANDREJ

Brez domačih jajc ni dobrega zajtrka in okusne sladice.

Vabljeni, da se ustavite ter pri Andreju, ki vam bo zagotovil sveža in domača jajčka.

Gostilna na jasi

Domača hrana, prekmurske dobrote

Ponujajo tradicionalno prekmursko hrano, posebnost je domača lokalna hrana (dödöli, prekmurska gibanica, bograč, postržjače, slivovi cmoki, …). Njihova terasa sprejme od 40 – 60 ljudi, je pa terasa odprta od marca do oktobra, če je lepo vreme. Velikokrat imajo živo glasbo za zaključene skupine (poroke, rojstni dnevi, …) na terasi ali na jasi pred gostilno. Njihova terasa je prepoznavna, da jo obdaja lepa narava, kjer lahko gostje v miru uživajo v kulinariki njihovih lokalnih dobrot. V bližini imamo tudi kotiček za otroke in veliko parkirišče.

Kmetija Vlaj

Se nahaja v Bodoncih (občina Puconci) na obronkih Goričkega, kjer si hribi in doline podajajo roke. Na kmetiji Vlaj se ukvarjamo s prodajo bučnega olja. Naša osnovna dejavnost je poljedelstvo, letno pa največ pridelamo buč. 

Izdelki na naši kmetiji so: bučno olje, pražena bučna semena in orehovo olje. 

V ponudbi so tudi različni darilni paketi z domačimi izdelki, ki so lahko darilo za Vaše najdražje ali pa za poslovne partnerje. Naše izdelke lahko kupite pri nas doma, na gradu Grad na Goričkem, v Okrepčevalnici na Jasi v Bodoncih ali Lovenjakovem dvoru v Polani.

Za bučno olje smo prejeli že več zlatih priznanj. Od leta 2011 imamo registrirano dopolnilno dejavnost na kmetiji za prodajo olja in drugih maščob. V letu 2016 pa je kmetija Vlaj prejela tudi pravico do uporabe Kolektivne blagovne znamke Krajinski park Goričko.

Pridelava in predelava mleka in mlečnih izdelkov - Goran ŠUKAR

Degustacija in prodaja

Degustacija domačih sirov, jogurtov ter ostalih mlečnih izdelkov s pridihom GORIČKEGA. Goran je mlad, nadebuden pridelovalec – kmetovalec, ki vas bo presenetil z edinstvenimi “HOME MADE” mlečnimi izdelki.

CANA royal water

Po dogovoru možen ogled polnilnice ter nakup najboljše vode v Sloveniji.

Restavracija Kodila

Tel: (02) 522 36 00

Šunkarna Kodila proizvaja in prodaja delikatese iz Pomurja. Njihova posebnost je Prekmurska šunka, ki zori pod slamnato streho.

KLET MAROF

Marof je zgodba o znanju, drznosti, potrpežljivosti in ljubezni. Zgodba o iskreni skrbi za vinograd, grozd, mošt, vino in nenazadnje tudi za pivca. Je preprosto zgodba o dobrem vinu. V osrčju Goričkega stoji vinska klet Marof, ki se ponaša s sodobnimi prostori za tradicionalno pridelavo vin. Vina večinoma zorijo v hrastovih sodih. Tu boste lahko preizkusili in degustirali vrhunska vina različnih sort in se prepričali o njihovi izvrstnosti.

marof.eu

Pajta Barn

Pajta domuje v simpatično prenovljeni zgradbi, ki pametno združuje sodobnost in preteklost, stoji pa v krajih, kjer se čas kar malo ustavi.

 

pajta.hu